Top
 

Rólam

dr. Baksa Balázs vagyok coach és mediátor

Rólam

Nagyon sok kultúrában és számos vallásban is visszatérő elem az illúzió, a káprázat, mely a hindu vallás filozófiájában Maya fátylaiként vált ismerté. Ez a csábkép, mely fátyolként lebeg előttünk néha torzít, és több rétegben takarja el előlünk a valóságot. Ahhoz, hogy újra és újra tenni tudjunk céljainkért és sikeresek legyünk, látnunk és értenünk kell a dolgok valódi természetét, melyet e fátylak egyenkénti fellebbentésével tudunk elérni.

Céljaink megvalósítása során gyakorta magunk köré tekerjük e „fátylakat”, sőt lépéseinkkel olykor újabbakat is szövünk magunk köré, melyek nem engednek továbblépni, ilyenkor jól jön egy kívülről jövő segítség, mely a körénk szőtt illúzió rétegeit segít lehámozni, és megmutatni a siker felé vezető utat. Jelen esetben ez a kívülről jövő személy lehet a coach.

A társadalom különböző rétegeiben, különböző lépcsőfokain élő embereket különböző jelképrendszerek veszik körül, melyek hatással vannak látásmódjukra. Ahhoz, hogy a hozzám fordulókat behálózó „fátylak” lerántásában igazán segítség lehessek, sokat hozzátesz az, hogy az élet folyama sokféle helyzetbe sodort, mely által más és más társadalmi rétegekkel kerültem kapcsolatba, vagy adott esetben rövidebb-hosszabb ideig tartoztam közéjük.

Egyetemi hallgatóként voltam bolti eladó, kérdezőbiztos, aztán a PPKE Jog- és Államtudományi karán jogi végzettséget szerezve lettem joggyakornok, majd más területen több saját vállalkozást is felépítettem, melyeket ma is sikeresen működtetek. Mivel az emberi kapcsolatok alapköve a megfelelő kommunikáció, ezért kommunikációs tudásomat a METU-n mélyítettem el és szereztem televíziós műsorkészítő szakos diplomát. Jelenleg e tudásom szakmai cikkekben és a médiamegjelenéseim során kamatoztatom. A cégvezetés során szerzett gyakorlati tapasztalataimat szerettem volna ötvözni megfelelő szaktudással, ezért ennek érdekében  gazdasági tanulmányokat is  folytattam.

Mindezek birtokában, – és látva azt, hogy sok embernek csak egy-egy „fátyol” fellebbentése kéne ahhoz, hogy az élete más irányt vegyen – éreztem úgy, hogy meg kell tanulnom a módszertant ahhoz, hogy a megszerzett tudást és tapasztalatot át tudjam adni, így jelenleg a Vista Verde coach- és mediátor képzését, valamint a CoachAkadémia business coach képzését elvégezve állok az Önök rendelkezésére, bízva abban, hogy meg tudom mutatni és át tudom adni manapság divatos kifejezéssel élve a „siker képletét.” Bár abszolút igazságok nincsenek, de én hiszek abban, hogy az örömhöz néha a részigazság megtalálása is elegendő tud lenni.

Kapcsolat

Rólad

Coachingon gyakori vendégek nálam a hezitáló, “Nem tudom mit lépjek, maradjak vagy menjek?” témák gazdái.
Ha Neked is van hasonlód, és szeretnél valamit kezdeni vele, szeretettel várlak egyéni konzultációra!

Nemcsak a probléma rejlik ott az emberben, hanem a megoldás is, csak lehet, hogy egyedül nehezebb megtalálni.

Vidd magaddal az üzenetet, ha épp Neked szól!

Előnyben a “De, hát ezt nem lehet!”, “Úgysem lesz jó!”, “Nem hiszem, hogy pont nekem sikerül!” mantrázók!?

Mi lenne, ha csak most az egyszer nem beszélnéd le magadat arról, ami foglalkoztat? Ha látszólag stagnálnak olyan dolgaid, amibe valóban teszel energiát, munkát, nézz kicsit a felszín mögé!

Tovább

Kérdezek, jó?

  • Mik az előjelek arra, hogy sikerülni fog?
  • Mi mindent tettél eddig?
  • Mi az, amit még nem próbáltál, de lehetne?
Érdeklődöm